CURSUSAANBOD BETAALBAAR IN BEELD

Een goed beeld van de organisatie

Met plezier leren in een informele setting, dat kan bij Volksuniversiteit Den Haag. En zoals de naam al een beetje aangeeft, iedereen is welkom om één van de cursussen te volgen. Mits men maar 18 jaar of ouder is. Het aanbod is enorm breed en telt bijvoorbeeld lessen in 27 verschillende talen. Naast allerlei cursussen rondom cultuur, persoonlijke groei en creëren. “Het is zó leuk om in de klassen te zien dat er heel verschillende mensen deelnemen”, vertelt directeur Mieke van Keulen.

Het bekend maken van zowel de organisatie alsook het enorme cursusaanbod is een uitdaging. “Worstelen met budget” noemt Mieke het. Het verspreiden van een mooie huis-aan-huis krant valt bijvoorbeeld buiten de financiële mogelijkheden. Daarom kwam het thema ‘film’ op tafel tijdens een bespreking. “Film is een heel goed medium voor ons, vonden we.” De volgende dag kreeg Mieke een bericht van Martijn van Destimotus op LinkedIn. “Dat kwam mooi samen met onze plannen.”

Het online contact resulteert uiteindelijk in de productie van een film die in beeld brengt wie en wat Volksuniversiteit Den Haag is. Er komen zowel cursisten, docenten als medewerkers aan het woord. De productie wordt veel en breed ingezet. Mieke: “We zijn trots op het resultaat en delen de film op social media en de website, maar bijvoorbeeld ook tijdens ons online kennismakingsfestival. Eigenlijk op alle momenten dat we ons presenteren, mensen krijgen dan meteen een goed beeld van onze organisatie.”

Het effect van de film is moeilijk te meten, maar Mieke weet dat de productie goed wordt bekeken. “De cursus edelsmeden komt goed in beeld en dat merken we aan de inschrijvingen. Alle drie cursussen zijn vol dit jaar, daar moet het filmpje een rol in spelen.”

Destimotus in contact
Film laten maken? Let's reveal it!