MET FILM SFEER PROEVEN

Kennismaking op afstand

“We zijn een kleinschalige basisschool in Den Haag”, introduceert directeur Marlijn van Dijk ‘haar’ OBS Benoordenhout in Den Haag. “Dat vind ik het fijnste aan onze school. Het welbevinden van de kinderen is hier het belangrijkst, naast het leren natuurlijk. Een gelukkig kind komt het beste tot leren. Resultaten halen, maar wel op een prettige manier. Wij geloven niet in pushen, duwen en trekken om kinderen een bepaald niveau te laten bereiken.”

Die visie van de school op kinderen en leren werd altijd persoonlijk uitgedragen bij de kennismaking met ouders. “Maar we merkten in de coronaperiode dat een telefonische rondleiding niet goed werkte. De sfeer op een school bepaalt of ouders er hun kind willen inschrijven en dat werkt niet zo goed op afstand. Over de telefoon voelen ze de sfeer niet. Daarom hebben we een film laten maken door Destimotus. Ook met het oog op ouders die in het buitenland hun schoolkeuze maken. Den Haag is een internationale stad met veel expats.”

Van Dijk vroeg aan de communicatieafdeling van het bestuurskantoor De Haagse Scholen wie een dergelijke film kon maken. Zij wezen haar op Destimotus; dit videobedrijf maakte meer films voor de organisatie. “Martijn vroeg bij het kennismakingsgesprek eerst wat we wilden bereiken, welke big rocks naar voren moesten komen”, aldus Marlijn van Dijk. “Van ons wensenlijstje is een script geschreven, de opnames zijn in twee dagen gemaakt. De interviews vonden wij het lastigst, dat zijn we niet gewend. Maar zij zijn er heel goed in om je te leren een verhaal spontaan te vertellen.”

OBS Benoordenhout is blij met het eindresultaat. “We zijn heel tevreden, rondleidingen beginnen we nu met het filmpje, dat is veel korter dan alles zelf zeggen. Wat ons betreft is het een waardevolle investering.” De schoolfilm is ook als eerste kennismaking te zien op de website.

Destimotus in contact
Film laten maken? Let's reveal it!