LAAT ZIEN WIE JIJ BENT

Het goede gevoel erin leggen

In 2015 zet financieel adviseur Richard Gregoire van Gregoire Mediation een spannende stap: hij wordt echtscheidingsexpert en kiest voor het zelfstandig ondernemerschap. Zeven jaar later blikt hij zeer positief terug op de loopbaanwending van toen. “Een heel goede keuze. Mijn werk is veel persoonlijker dan voorheen, ik sta veel dichter bij de mensen. Ik ben ook heel blij dat ik elke dag mijn eigen beslissingen kan nemen.”

In zijn werk helpt Richard echtparen door het echtscheidingsproces heen, zowel op juridisch, financieel als fiscaal gebied. Doel is om het proces zonder inzet van advocaten te doorlopen. “Mijn drijfveer is om het voor beide partners goed te regelen, vanuit een neutrale houding. Mensen die gaan scheiden zitten in een lastige situatie, het is een afscheid maar dan zonder overlijden. Dat geeft veel emoties. Om allebei verder te kunnen, is het belangrijk om de zakelijke kant goed te regelen.”

In 2019 besluit Richard om een film te laten maken door Destimotus. “Zodat mensen een persoonlijk beeld van mij krijgen en zien wie je bent en wat je kunt.” De film die het team van Destimotus maakt zit de echtscheidingsexpert letterlijk dicht op de huid. “Je ziet mij in het koude water zwemmen, dat doe ik in de winter regelmatig. Ik dacht nog, moet dat er wel in? Maar Martijn zei: dat moet je juist doen, dat is wie je bent.”

Inmiddels staat de film al enige tijd op de site van Richard en hij is blij met de productie. “De dag zelf was supergaaf om te doen. Ik krijg vaak een terugkoppeling van mensen die de film hebben bekeken, het is een goede investering.” Over Destimotus niets dan lof uit de mond van Richard: “Ze hebben het goede gevoel erin weten te leggen.”

Destimotus in contact
Film laten maken? Let's reveal it!