FILM ALS TEST OF HET KLIKT

Warme introductie bij klanten

Veel ondernemers zijn druk met hun eigenlijke werk en schuiven de financiële administratie soms voor zich uit. Het administratiekantoor van André Vellekoop zorgt ervoor dat de boekhouding wel up to date is, maar daar houdt zijn dienstverlening niet op. Zijn de cijfers gemaakt, dan doet André wat hij het liefste doet: ondernemers persoonlijk begeleiden en adviseren. “Mijn drijfveer? Mensen zien groeien, als ondernemer én als persoon. Ieder mens heeft gaven en talenten, ik help graag om die te ontwikkelen.”

Zijn adviesrol begint bij de gerealiseerde cijfers. “We kijken eerst naar getallen, wat gebeurt er met het bedrijf? Hoe zit het met de balans tussen kosten en opbrengsten, kloppen tarieven wel of is het nodig om te snijden in kosten? Ik begeleid ondernemers in het winstgevender maken van hun bedrijf en zoek actief mee naar mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Daarbij probeer ik ze ook te verbinden aan anderen in mijn netwerk.”

Eén van de ondernemers die André begeleidt is Martijn Krijtenburg van Destimotus. “In de periode dat hij de stap maakte van docent naar filmproducent.” Omgekeerd wil André zijn verhaal en visie vastleggen in een film. “Ik had daar wel ideeën over maar heb Martijn gevraagd: kan jij er iets van maken? Veel van wat ik bedacht had bleek niet verstandig, maar Martijn heeft met veel creativiteit en flexibiliteit een goed verhaal gemaakt.”

Hoe André zijn film inzet? “Ik gebruik het als warme introductie bij potentiële klanten en stuur de film actief door. Als je bij ons klant wordt moet er een klik zijn, een ondernemer moet immers met de billen bloot waar het zijn financiën betreft. Als ze de film hebben gezien weten ze wie ik ben en hoe ik werk. Dat is een heel goede eerste kennismaking.”

Destimotus in contact
Film laten maken? Let's reveal it!