Met de opkomst van internet en de doorbraak van social media, deelden steeds meer mensen hun leven via een weblog (kortweg blog). Een persoonlijk dagboek met voornamelijk tekst en soms een aantal foto’s. Als snel kwam er een videovariant op weblogs: de vlog. Dit genre is door YouTube uitgegroeid tot één van de meest populaire vormen van film en is erg geschikt voor organisaties. Tenminste, als ze een verhaal willen vertellen.
Vlogs zijn populair, met name onder jongeren. Vloggers zijn influencers en bereiken soms meer dan een half miljoen mensen met een filmpje. Inmiddels zijn het het al lang niet meer alleen de jongeren die vlogs bekijken. Vrijwel iedereen heeft via zijn smartphone 24/7 toegang tot YouTube, Instagram, Tiktok, enz. Grote kans dat ook je doelgroep inmiddels ‘vlogminded’ is.
Voordelen van een vlog
Een vlog biedt organisaties kansen om hun merk, product, dienst of missie aan een breed publiek te vertellen. Daarbij maken ze de boodschap heel persoonlijk, een vlogger speelt immers de hoofdrol en neemt de kijker mee. Omdat het een visueel medium is, zijn de mogelijkheden onbegrensd: een productdemonstratie, uitleg van een proces, persoonlijk pleidooi of zelfs interview met een klant: eigenlijk kan alles.
Moet het wel professioneel?
De eerste vlogs werden spontaan met smartphones opgenomen en dat was te zien en te horen. De beelden waren schokkerig, de audio matig. Inmiddels zijn de meeste populaire vlogs geprofessionaliseerd en krijgen kijkers hoogwaardige video te zien. Maar… nog altijd met een centrale rol voor de vlogger en een niet al te strakke regie. Het is immers een persoonlijk medium!
Wat kost een vlog?
De prijs voor een vlog is afhankelijk van onze betrokkenheid. Maak je zelf de opnames en doen wij de editing of zijn we producent van a tot z? We kunnen je op alle niveaus ondersteunen. Laat onderaan je gegevens achter, dan nemen we contact met je op voor een maatwerk offerte.