WERVEN MET BEELD

In een tijdperk waarin beeld de voertaal is en films gemakkelijk hun weg vinden, produceren wij krachtige vacaturefilms om jou te helpen om nieuwe docenten te werven voor jouw school. Waarom zou je immers kiezen voor een standaard vacaturetekst als je met een vacaturefilm een krachtige indruk kunt achterlaten?

Een vacaturefilm laat in een korte tijd zien waar jouw school voor staat en waarom het zo fijn is om daar te werken. Door de mix van beeld, gesproken woorden en muziek maak je het sollicitatieproces persoonlijker en aantrekkelijker.

Vacaturefilm middelbare school - Destimotus

Wat voegt een vacaturefilm toe aan traditionele wervingsmethoden?

Een vacaturefilm voegt een dynamisch en visueel element toe aan de wervingsstrategie, waardoor potentiële docenten een authentieker beeld krijgen van de schoolcultuur. En juist dat is wat je wilt bereiken: dat docenten direct ervaren hoe het is om op jouw school te werken. In plaats van alleen te vertellen over de school, biedt de film een meeslepende ervaring die kijkers actief betrekt en een blijvende indruk achterlaat. Het gaat verder dan woorden en statische afbeeldingen, waardoor het wervingsproces moderner en aantrekkelijker wordt.

Vacturefilm basisschool - Destimotus

Hoe wordt de boodschap van onze school visueel overgebracht?

Het definiëren van de gewenste boodschap is cruciaal voor een succesvolle vacaturefilm. Of het nu gaat om het benadrukken van innovatieve onderwijsmethoden, het belang van teamwerk, of een focus op inclusiviteit, de film vertaalt deze boodschap visueel. Elke scène draagt bij aan het overbrengen van de beoogde boodschap op een impactvolle manier. Om deze film goed te realiseren werken we met een vijfstappenplan, waarbij we eerst de videostrategie en het filmplan bepalen en vervolgens aan de slag gaan met de opnames, de montage en het geven over hoe de film de doelgroep het beste on- en offline kan bereiken.

Vacaturefilm middelbare school laptop - Destimotus

Wat kost een vacaturefilm?

Deze vraag willen we graag beantwoorden met een wedervraag: “wat levert een vacaturefilm op?”. Als je je bedenkt dat een docent op jaarbasis al snel €60.000,- kost en je weet dat het ook veel tijd en energie kost voor je team om “het gat” van een onvervulde vacature op te vullen, dan is de investering in een vacaturefilm beperkt. De investering in de vacaturefilm hangt af van een aantal factoren: hoeveel tijd zit er in de voorbereidingen, hoe lang wordt er gefilmd en wordt er alleen een 1-2 min. vacaturefilm gerealiseerd of worden er ook korte social media teasers en stills (‘foto’s’ uit de film) gerealiseerd?

Bekijk twee voorbeelden
Destimotus in contact
Vacaturefilm nodig? Let's reveal it!