DAT MAAKT ALLES DUIDELIJK

Laten we eerlijk zijn, de wereld wordt steeds ingewikkelder en dit geldt ook voor apparaten, processen en (juridische) regels. In veel gevallen zijn die te complex voor een instructiefolder. Gelukkig is er een middel om klanten en gebruikers te helpen: de uitlegvideo of explainer video.

In een uitlegvideo krijgt de kijker uitleg over een bepaald product of onderwerp. Deze vorm van film bestaat vaak uit videobeelden, animaties, een commentaarstem en graphics. Ze zijn informatief, maar door er creatieve elementen aan toe te voegen, vindt de kijker ze ook leuk om te zien. Uitlegvideo’s zijn er voor je klanten maar daarnaast ook interessant voor potentiële nieuwe relaties.

Uitlegvideo apparatuur - Destimotus

Stap voor stap

Destimotus neemt de gehele productie van uitlegvideo’s voor zijn rekening. Die begint met een uitgebreide bespreking waarin we stap voor stap het uit te leggen onderwerp doornemen. Omdat wij als buitenstaander naar het proces kijken, komen onduidelijkheden direct naar voren. Na deze briefing komen wij bij je terug met onze ideeën om de explainer video tot een succes te maken.

Uitlegvideo wiskunde - Destimotus

Moeite met lezen en schrijven

Uitlegvideo’s zijn voor al je klanten handig, maar in het bijzonder voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Uit onderzoek van de stichting Lezen en Schrijven blijkt dat 2,5 miljoen Nederlanders een vorm van laaggeletterdheid hebben. Veel van hen kunnen wel lezen, maar het gaat ze niet gemakkelijk af. Ook deze grote groep (18% van de bevolking!) ben je van dienst met een goede uitlegvideo.

Destimotus in contact
Uitlegvideo laten maken? Let's reveal it!