FILM VOOR EEN (GOED) DOEL

Non-profit organisaties zoals goede doelen (ngo’s) hebben een missie en werken vaak vanuit idealen. De naaste in nood helpen of kwetsbare natuur beschermen om zo de wereld een beetje mooier te maken. Het zijn maar twee voorbeelden van het werk van deze fondsenwervende instellingen.

Om missie en idealen scherp in beeld te krijgen bij donateurs of andere relaties, is film een erg geschikt medium. Het brengt immers de problematiek levensecht in beeld en gaat daarbij verder dan het probleem. Juist het in beeld brengen van daadwerkelijke oplossingen spreekt kijkers aan. Destimotus werkt vanuit haar missie aan vele soorten films, maar de non-profit video heeft een bijzondere plek in ons hart.

Non-profit film met impact - Destimotus 1

Het draait om impact

Waar bedrijfsfilms vaak een commercieel karakter hebben en een product of dienst presenteren, richt een non-profit film zich op impact. Kijkers zijn geen klanten maar donateurs, fans of betrokken leden. Die willen niet alleen antwoord op de vraag ‘wat doet de organisatie’, maar vooral: ‘wat wordt er bereikt’?

Non-profit film strategie - Destimotus

Wat kan Destimotus betekenen?

Destimotus is een fullservice videoproductiebedrijf waarbij een verhaal altijd de basis is voor een film. Daarom beginnen we iedere productie met een gesprek over (video)strategie en maken daarna een gedetailleerd filmplan. Zo weten we voordat de camera’s draaien precies wat we in beeld willen brengen en met welke bedoeling. Natuurlijk nemen we ook de opnames en editing voor onze rekening; we ontzorgen klanten volledig. Opnames in het buitenland? Geen enkel probleem.

Bekijk onze selectie van non-profit films
Alex Haas -
Haagse Helpers
Recensie-Alex-Haas-Haagse-Helpers

Martijn Krijtenburg is een vakman en gaat met veel toewijding aan de slag voor zijn opdrachtgever. Voor Haagse Helpers heeft Destimotus een promotiefilmpje gemaakt, waar wij heel tevreden over zijn met het resultaat. Daarnaast is het prettig om met Martijn samen te werken en verstaat hij zijn vak!

Hans Dingemanse -
Stichting Racham
Recensie-Hans-Dingemanse-Filmproductiebedrijf-Destimotus

Destimotus heeft voor onze stichting een film gemaakt waardoor het voor onze donateurs tastbaar werd wat we wilden bereiken met het Rachamhuis. Daarnaast produceerden zij ook de livestream toen het huis officieel geopend werd.

Destimotus in contact
Non-profit film laten maken? Let's reveal it!