KIJKERS KIEZEN WAT ZE WILLEN ZIEN

De meeste videoproducties volgen een verhaal en vragen van kijkers om dit van begin tot eind te volgen. Maar wat als je kijkers invloed geeft op wat ze willen zien (en wat ze willen overslaan)? Dan creëer je een interactieve video.

Een interactieve video combineert een videoproductie met technieken die we kennen van websites. Aan de video zijn buttons toegevoegd waarmee de kijker met een klik kan bepalen wat hij of zij wil zien. Het resultaat: dynamiek en interactieve betrokkenheid.

Voordelen interactieve video - Destimotus

Wat zijn de voordelen van een interactieve video?

Het grootste voordeel: de kijker kan kiezen uit de diverse topics en kan minder relevante onderdelen overslaan. Deze interactie zorgt voor meer binding en minder kans op afhaken. Een interactieve video wordt doorgaans langer bekeken. Omdat de keuzes die kijkers maken worden geregistreerd, levert de video ook leerzame data op. Je krijgt informatie over de doelgroep én de waardering voor onderdelen van je bedrijf, product of dienst.

Waarvoor kan ik een interactieve video inzetten?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden van interactieve video’s onbegrensd. Van kennisoverdracht tot personeelswerving, van corporate presentatie tot commerciële actie. Je ziet het ook steeds meer terug in (korte) speelfilms op bijvoorbeeld streamingsplatforms, zoals Netflix. Overal waar de boodschap uit meerdere elementen bestaat, is deze interactief aan te bieden. Je kijkers zullen het waarderen, die houden van keuzevrijheid en eigen regie. Interactieve video’s zijn ook erg geschikt voor instructie en e-learning.

Hebben jullie een voorbeeld?

Neem een bedrijfspresentatie gericht op personeelswerving. In een traditionele video komen alle facetten van de organisatie aan bod, bijvoorbeeld van oprichting tot uiteindelijke call to action: solliciteer! In een interactieve video verdelen we het verhaal in meerdere items. Wie belangstelling heeft voor ‘kennismaking met de afdeling’ bekijkt dit fragment en slaat bijvoorbeeld ‘historie’ over. Zo krijgt iedereen een relevante film te zien!

Destimotus in contact
Interactieve video nodig? Let's reveal it!