KIJKERS KIEZEN WAT ZE WILLEN ZIEN

De meeste videoproducties volgen een verhaal en vragen van kijkers om dit van begin tot eind te volgen. Maar wat als je kijkers invloed geeft op wat ze willen zien (en wat ze willen overslaan)? Dan creëer je een interactieve video.

Een interactieve video combineert een videoproductie met technieken die we kennen van websites. Aan de video zijn buttons toegevoegd waarmee de kijker met een klik kan bepalen wat hij of zij wil zien. Het resultaat: dynamiek en interactieve betrokkenheid.

Interactieve film Prins Mauritsschool knoppen naar rechts kijken - Destimotus

Wat zijn de voordelen van een interactieve video?

Het grootste voordeel: de kijker kan kiezen uit de diverse topics en kan minder relevante onderdelen overslaan. Deze interactie zorgt voor meer binding en minder kans op afhaken. Een interactieve video wordt doorgaans langer bekeken. Omdat de keuzes die kijkers maken worden geregistreerd, levert de video ook leerzame data op. Ook kan er in een interactieve film een contactformulier worden ingebouwd, zodat je doelgroep laagdrempelig met je in contact kan komen. Zo kun je op een mooie manier nieuwe leerkrachten en leerlingen werven voor je school.

Interactieve film Prins Mauritsschool met dropdown - Destimotus

Waarvoor kan ik een interactieve video inzetten?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden van interactieve video’s onbegrensd. Van het werven van leerkrachten en leerlingen tot kennisoverdracht. Je ziet het ook steeds meer terug in (korte) speelfilms op bijvoorbeeld streamingsplatforms, zoals Netflix. Overal waar de boodschap uit meerdere elementen bestaat, is deze interactief aan te bieden. Je kijkers zullen het waarderen, die houden van keuzevrijheid en eigen regie. Interactieve video’s zijn ook erg geschikt voor instructie en e-learning.

Interactieve film Prins Mauritsschool contact opnemen - Destimotus

Waarom zetten scholen interactieve films in?

In een traditionele video komen verschillende facetten van een school aan bod, bijvoorbeeld van de visie van de school tot uiteindelijke call to action: solliciteer! In een interactieve video verdelen we het verhaal in meerdere items. Wie bijvoorbeeld belangstelling heeft voor de visie van de school bekijkt dit fragment en slaat bijvoorbeeld ‘voorstellen van het team’ over. Zo krijgt iedereen een relevante film te zien!

Interactieve film Prins Mauritsschool
Destimotus in contact
Interactieve video nodig? Let's reveal it!