FEITEN TOT LEVEN BRENGEN

Niet iedere boodschap leent zich voor een reguliere film. Een historische gebeurtenis, misstand of complex (maatschappelijk) probleem vragen soms om een lange(re) en diepgravende uitwerking. In dat geval zet Destimotus het filmgenre documentaire in.

Wat is een documentaire? Een vaak wat langere film die op feiten uit heden of verleden is gebaseerd. Met opnames op locatie, interviews en historisch beeldmateriaal schetsen we een beeld van het onderwerp. Vanuit verschillende perspectieven zoomen we in op het centrale thema. Zo brengen we feiten tot leven in een productie die de kijker pakt en vasthoudt.

Audio Operatie Timo - Fotograaf Gerrit de Heus - Destimotus

Echt een maatwerk verhaal

Wie wel eens documentaires bekijkt weet: ze zijn zeer verschillend. Iedere documentairemaker heeft zijn eigen aanpak. De opbouw van het verhaal, de wijze waarop het in beeld wordt gebracht, een documentaire is altijd maatwerk waarbij de regisseur een eigen stempel drukt op de productie. Er is dan vaak veel research nodig voor een documentaire. De levensduur van een dergelijk filmproject is echter erg lang. Veel documentaires worden vele jaren vertoond zonder dat ze verouderen.

Voetbalveld Operatie Timo - Fotograaf Gerrit de Heus - Destimotus

Wat is de meerwaarde van Destimotus?

Destimotus is niet zomaar een videoproductiebedrijf, ons vertrekpunt is altijd een verhaal. We zijn verhalenvertellers (doen in marketingtaal aan story telling) en gebruiken daarvoor filmopnames en audio. Iedere productie begint dan ook met het vastleggen van de storyline. Door daar meer tijd en aandacht in te steken, wint een verhaal aan kracht én verloopt de uiteindelijke productie sneller.

Bekijk twee voorbeelden
Louise Pannevis-Lichtendahl -
Onderstewijs
Recensie-Louise-Pannevis-Lichtendahl-Filmproductiebedrijf-Destimotus

Heel prettig samengewerkt met Destimotus! Tijdens het hele filmproject een fijne communicatie, Martijn stond altijd klaar om kritisch mee te denken, en daardoor is de documentaire inhoudelijk én visueel boven verwachting sterk geworden. Echt een meerwaarde dat Martijn zelf uit het onderwijs komt en daardoor de context goed begreep. Ik kijk uit naar een volgend gezamenlijk project met Destimotus.

Destimotus in contact
Documentaire laten maken? Let's reveal it!